onsdag 5 juni 2013

Mycket nu!

Har varit sjukt mycket senaste tiden, och så fortsätter det vara t om 15e juni, då jag går på en välförtjänt 10dagarsledighet. Har hunnit fiska lite grann dock. Slutet av issäsäsongen var ingen höjdare för egen del, men innehöll ändå något roligt pass. Genom en bekant till Kristofer har vi sen ifjol fått nys om ett hett abborrställe på vårisen, nära stan dessutom. Det blev ett par riktade pass där för mig, men inget större än 4 hekto för egen del. Ändå kul med borre på riktat ismete.

I slutet av april så for jag och Kristofer till en sjö där vi vet att gäddan är grov, riktigt grov. En heldag på isen,  men vi visste också att det är svårfiskat. Efter några timmars fiskande och en del hålbyten kommer det dock en firre som Kristofer drar. På skoj så måttar vi firren som var 84cm och 4.5 kilo. Helt ok kondis på en sån "liten" gädda. Efter mycket om och män flyttar vi grejerna till andra sidan sjön och det dröjer inte länge så landar jag en rackare på 85cm och knappa 6 kilo. Nu snackar vi kondis.
Kristofer for iväg en sväng på eftermiddagen och skulle hämta och mata kids mm. Under en kort period fick jag dra 3 gäddor till, dessa var dock blygsamma 1.5-3 kilo. Mot kvällen börjar fisket dö av, men i kvällssolen blir det Kristofers tur igen. Jag ser på spöböjet att det mest troligt inte rör sig om en gädda. Mycket riktigt. En stor, men dessvärre något mager abborre får syna isen. Fisken var pb för Kristofer och en rolig bonus. Minns inte vikten, men den var över 900 och under 1000 gram.
Efter ca en veckas nötande, för Kristofers del så får han dock den utdelning han väntat. Eller rättare sagt över förväntan. Väl värt pb, taget på riktat ismete på valborgsmässoafton. 1600 gram. Tyvärr så fiskade han själv så bilden är ju inte den roligaste. Men vilken norrbottensborre!! Stort grattis till den!

Efter isen gett sig så har det blivit rätt så sparsamt med fisketurer. Ett par bompass (för tidig) efter havsöring och några sniprace som resulterade i bl. a ett par långsmala gäddor en bit över 7 kilo och massor med fiske 3-5 kilo. Igår for jag ut på årets första riktade pass på trollad storgädda, men då koden var svårknäckt, tiden var knapp så sadlade vi om sista tiden på kvällen, efter 2 gäddor + en tappad som var i godkänd (ca 5kg) storlek. Sniporna var också lätträknade. Fram med vertikalspöt, och nappen kom omgående! Började med nån borre och nån snipa, men ganska fort hade vi första gösen i båten. Någon till gös + massa missade hugg(mest troligt en del småborrar) så letade vi upp en annan grynna. Knappt hann vi få ner jiggarna innan gösarna var där. Fyra till gösar lyckades vi landa på någn drift över grynnan innan vi gav upp. Men sju gösar på ca en och en halv timmes vertikalfiskande tycker jag är en riktigt bra premiär, om än storleken var av det mindre slaget. Grymt kul fiske som definitivt gav mersmak.

Åker om några minuter på turné igen, men då jag är tillbaka så åker jag och Henke till en bra sjö dagarna tre, där huvudsyftet är trollad storgädda, men inte helt omöjligt(snarare troligt) att det blir en del jiggfiske på gös med! Skitfiske så länge!

p.s Det nya ekolodet (lowrance elite-7 HDI) är grymt. Man ser fisken när den ska ta. Riktigt skoj vid vertikalfisket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar